Bordrollespil

Hvad er Bordrollespil?

Bordrollespil er, som ordet antyder, et rollespil man som regel spiller rundt om et bord. Til et bordrollespil er det en gamemaster eller spilleder, der sætter settingen, og sammen med spillerne skaber de fortællingen.

Et bordrollespil kan handle om mange ting, det kan være alt fra orker og elvere til en tragedie om vold i familien. Det giver deltagerne mulighed for at træde ind i roller, der lever i et fantastiske univers, hvor de har andre handlemuligheder end i virkeligheden og udfordre dem selv med håndtering af anderledes udfordringer. 

Bordrollespil kan foregå både som kontinuerlige aktiviteter, hvor man spiller i samme setting og med samme roller over flere gange, men det kan også være enkeltstående aktiviteter, som man kun spiller en gang. Man kan også spille bordrollespil med et preskrevet system såsom Pathfinder, Dungeons and Dragons og mange flere, men man kan også spille med et system, som man selv har fundet på, det er helt op til en selv.

Hvis du mangler nogen at spille med, så man med fordel kontakte en af vores mange lokalforeninger ellers kan man også kigge på rollespilskongressen Fastaval, der er danmarks største kongres for bordrollespil.