Cosplay

Hvad er Cosplay?

Cosplay er en sammentrækning af de engelske ord Costume Play. Cosplay handler om at klæde sig ud og efterligne en karakterer fra et spil, serie, manga, anime eller andre medier. Målet er at efterligne karakteren så godt som muligt, og selvfølgelig at have det sjovt! Cosplay er meget fokuseret på selve kostumet og diverse props, men til cosplaykonferencer eller konkurrencer performer man ofte som sin karakter.

En stor del af Cosplay-aktiviteten består i at designe og lave kostumerne fra bunden. Dette foregår i vores lokalforeninger, hvor de kreative sjæle samles og udveksler teknikker og metoder til alt fra at sy det bedste snit, til at mixe kemikalier til den korrekte densitet til at forme fantasifulde aggregater.

Cosplay sker primært til konferencer (conventions), men kan også finde afsted til dagligt for eksempel under en cosplay-walk. Cosplay kan både være for sjov og underholdning, men det kan også finde sted som konkurrencer, hvor man ofte bliver bedømt af et panel af dommere.

Har du en drøm om at vise dit cosplay frem? Eller måske bare at lære flere cosplayere at kende? Så kan du finde med mere her nedenfor.