Liverollespil

Hvad er Liverollespil?

Liverollespil kan bedst beskrives som en form for improvisationsteater, men uden publikum. I liverollespil skaber alle spillerne fortællingen sammen ved brug af rollespil, props og kostumer. De skaber sammen illusionen om en anden verden om end det er en magisk skole eller en slagmark, hvor to sider kæmper om rigets fremtid. Målet er ikke at vinde, men at udforske ens egen verdensforståelse og udvide sin horisont gennem påtagelsen af roller, som lever et andet liv en ens eget.

Under et liverollespil opfører spillerne, som om de var i den fiktionelle verden, de sammen har skabt. Hvis man for eksempel spiller en ork, så opfører man sig også mere “ork-agtigt”, man snakker måske lidt grovere eller måske er man lidt blodtøstig, men hvis man spiller en undertrykt slave, der er flygtet fra hus og hjem, så tager man måske nogle andre beslutninger, måske er man hadefuld overfor dem, der har taget en som slave eller måske er man gavmild, og hjælper de andre slaver. I et liverollespil er verden og rammerne ofte sat på forhånd, men indenfor den verden og de rammer kan man spille som man har lyst til.

I stedet for et manuskript, så skaber man fortællingen sammen med sine meddeltagere.

Lyder det som noget for dig? Hvis du er interesseret i at spille liverollespil, så kan du tage et kig på vores liste over lokalforeninger. Du kan også finde en oversigt på rollespil.dk over de fleste liverollespil i Danmark.